Byte av bröstimplantat

Byte av bröstimplantat

Varför en kvinna väljer att ersätta bröstimplantatet hon har implanterat är mycket personligt. En vanlig orsak implantatbyte är de problem som uppstår efter en kapselkontraktion såsom formförändring och/eller ömhet och smärta.

Trots gedigna forskningsrapporter finns ännu idag inte helt kartlagd varför en kapselkontraktion uppstår men teorier kring låggradig infektion med bildning av biofilm på implantatens yta långt efter protesinförandet samt kroppens immunologiska svar på detta är det man utgår ifrån. Det som kliniskt kan observeras vid en kapselkontraktion när kapseln runt implantaten drar ihop sig är en formförändring av själva implantatet som i sin tur kan leda till smärta och ömhet. Om detta uppstår ska kapseln helt eller delvis avlägsnas och implantaten bytas ut under samma seans.

Andra orsaker till protesförändringar kan vara behovet av form- och / eller storleksjustering av olika skäl. Denna procedur är densamma som metoden för bröstförstoring, men ibland kan en bredare operation krävas, beroende på graden och kraven på utbyte av protesen.

Aktuella proteser: Motiva alternativt Mentor
Operationstid: 30 – 90 minuter
Bedövning: Narkos
Pris från: 45000 kr
Tillbaka till arbete: 3 – 7 dagar
Delbetalning: Fr

Ring: 08-533 300 11

Email: info@operakliniken.se

Därför bör du välja oss

Våra plastikkirurger vid Operakliniken  är samtliga auktoriserade och utbildade specialister inom plastikkirurgi med gedigen bakgrund inom både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Våra plastikkirurger har sin grundutbildning samt specialistutbildning i plastikkirurgi från Sverige. De har besökt, arbetat och regelbundet besöker andra plastikkirurgiska kliniker nationellt och internationellt. De reser kontinuerligt på internationella kongresser och kurser för att ständigt hålla sig uppdaterade gällande de aktuella och senaste teknikerna för att kunna erbjuda våra patienter behandling i världsklass.

Våra plastikkirurger är alla medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Nordisk Plastikkirurgisk Förening, The European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), Swedish Society for Reconstructive Microsurgery, European Federation of Societies for Microsurgery (EFSM) samt International Confederation of Plastic Surgery Societies (ICOPLAST).

Hos oss är avlägsnande av bröstimplantat ett vanligt förfarande och vi vet att alla våra patienter är unika och därmed vet vi vikten av ett skräddarsydd och individanpassad behandling. För oss är nyckeln till ett lyckat resultat alltid naturlig och omärkbar för omgivningen. Bara du som patient ska veta att ett ingrepp genomförts. Hos oss kan du känna dig trygg och säker att samtliga i vår personal kommer att göra sitt yttersta från den första kontakten med kliniken och så länge du önskar så att du blir nöjd med våra insatser.

Vi är alltid tillgängliga för alla våra patienter oavsett om det handlar om en akut situation eller om det gäller frågor av enklare karaktär. Vi ställer mycket höga krav på oss själva som behandlare men även på vår medicinska utrustning och instrument från ledande leverantörer av högsta kvalitet. Därför kan vi på Operakliniken stockholm Plastikkirurgi stolt erbjuda dig den största och mest moderna plastikkirurgiska kliniken i Örebro med gedigen kunskapsbas och därmed trygghet för dig.

Varför bröstförstoring med eget fett
Allteftersom åldrandet fortgår ändras även bystens form och kontur pga. försämring av hudens elastiska förmåga, viktförändringar, graviditet och amning därmed kan en bröstförstoring i unga år gradvis förändras och leda till önskan att byta ut de gamla bröstimplantaten. Efter ett implantatbyte blir bysten återigen mjuka och naturliga med optimal form.

I många fall väljer kvinnor att kombinera andra behandlingar såsom bröstlyft och/eller fettransplantation under samma seans som proteserna byts ut.

Din konsultation

När du väl bestämmer dig för att genomgå en operation är det viktigt att ta hänsyn till de resultat som ska uppnås. Vi hoppas att innan du konsulterar har du sökt efter lite information om den operation du vill veta på Internet eller andra informationsforum, så att du uppdaterar så mycket som möjligt när du kommer till oss.

Naturligtvis är du också välkommen att besöka oss för att få information om din operation. Boka tid hos en av våra plastikkirurger med lång erfarenhet och kunskap inom detta område. För oss är det viktigt att du känner att du är värderad och att din personliga kemiska reaktion med plastikkirurgen anses vara positiv. Du är välkommen att ta med vän eller familjemedlemmar under konsultation.

Vi lägger stor vikt vid att din konsultation hos oss upplevs som informativ, konstruktiv och trevlig. Om du trots allt efter din konsultation hos oss och samtal med berörd personal fortfarande upplever att du är osäker att genomgå operationen rekommenderar vi att du inte fortlöper med processen och istället väntar med din operation.

På Operakliniken kirugi är det av största vikt att du känner att du blir lyssnad på och att du tas på ett seriöst sätt samt att du får svar på alla dina funderingar. Vi har alla olika önskningar och motiv för en operation.

Vid ditt första möte på kliniken lyssnar vi på alla dina önskemål och förväntningar som du ställer på oss och vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på dina frågor på ett adekvat och förståeligt sätt. Du kommer noggrant att få information om vad just ditt ingrepp innebär, förväntade resultat, potentiella komplikationer, kostnaden för din operation och tillsammans kommer vi fram till en passande tid för din operation. Innan din konsultation fyller du i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och operationer, läkemedel etc.

Du får också praktisk information om din operation och hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen och därefter.

Efter ditt samtal mellan dig och din plastikkirurg under konsultationen tittar ni tillsammans på dina förutsättningar inför din operation. En mängd olika val av metoder görs därefter som ska leda till en skräddarsydd och optimalt resultat som du eftersträvar. Du och din plastikkirurg kommer genomgående att diskutera bland annat placering av snitt och eventuella risker med din operation och de förväntade resultaten.

I vissa fall där våra plastikkirurger bedömer det indicerad, framförallt hos vuxna kvinnor samt kvinnor med ärftlighet med risk för bröstcancer, rekommenderar vi att du genomgår mammografi- och/eller ultraljudsundersökning före din operation.

Snittföring

Vi på Operakliniken kirurgi är mycket måna om snittföringen under operationen och ställer höga krav på oss själva så att dina ärr blir så omärkbara som möjligt efter läkningsprocessen.
Självfallet tar vi också hänsyn till dina önskemål och förutsättningar gällande var snitten ska läggas men i de allra flesta fall använder vi oss av de tidigare ärren.

Vad ingår i priset

Det pris du betalar för din operation inkluderar:

• Din operation.
• Narkos och bedövningsmedel.
• Kompressionskläder.
• Den vård du behöver för din operation såsom bemannad avdelning och personlig vård med mat och tilltugg.
• Alla nödvändiga kontroller efter din operation.
• Tillgång till din plastikkirurg 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

Den prisvariation som förekommer vid ingreppet beror på ett antal faktorer som operationens omfattning, operationstiden och om du väljer att genomgå andra kombinationsbehandlingar. Under din konsultation får du prisförslag för din skräddarsydda behandling.

Bokat tid

Fyll i formuläret för att boka tid hos oss för konsultatoin. Dr Chris tar emot dig på kliniken för konsultation och rådgivning inför ingrepp som önskas.

6 + 4 =

Operakliniken
Öppet

Mån-Fre: 10-18
Sön: 10-14

Tel:

08-533 300 11

Besöksadress:

Vasagatan 48
Stockholm

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Gå med vårt Nyhetsbrev för att få del av erbjudanden!

Du finns med i Nyhetsbrevet!