Manlig bröstförminskning

Bröstlyft

Upplevelsen för en man att ha kvinnliga bröst (gynekomasti) kan vara handikappande och leda till diverse sociala problem och kan manifesteras sig som psykisk ohälsa.

De flesta känner sig inte bekväma med att exponera sig för omgivningen, likaså kunna bära tunna kläder som framhäver sin kroppsform vad gäller bröst och bröstkorg. Gynekomasti kan uppstå pga. diverse orskar som ärftlighet, vissa hormonella sjukdomar, övervikt varvid kroppsviktsförändring ger lös hud. Och även i vissa fall cancerformer samt extern påverkan som droger och läkemedel.

Gynekomastioperation avlägsnar det överflödig bröstvävnad från fett och eller bröstkörtlar inklusive överflödig hud. Du ska obehindrat kunna visa dig i offentliga sammanhang som badhus, stränder, och i andra sociala sammanhang efter operation.

Besök oss på Operapkliniken så berättar vi vad vi kan göra för dig gällande manlig bröstförminskning

 

Operationstid: ca 45 – 90 minuter Bedövning: Narkos Pris från: 30000 kr Tillbaka till arbete: 2 – 4 dagar Delbetalning: Fr

Ring: 08-533 300 11

Email: info@operakliniken.se

Därför bör du välja oss

Därför bör du välja oss

Våra plastikkirurger på Operakliniken är alla auktoriserade och utbildade plastikkirurger med solid bakgrund inom rekonstruktion och estetisk plastikkirurgi. Våra plastikkirurger har fått grundläggande och professionell utbildning i plastikkirurgi från Sverige. De har besökt inhemskt och internationellt, arbetat och regelbundet besökt andra plastikkirurgiska kliniker. De reser ständigt på internationella kongresser och kurser för att lära sig om den senaste tekniken och därmed tillhandahålla behandling i världsklass för våra patienter.

Våra plastikkirurger är alla medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Nordisk Plastikkirurgisk Förening, The European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), Swedish Society for Reconstructive Microsurgery, European Federation of Societies for Microsurgery (EFSM) samt International Confederation of Plastic Surgery Societies (ICOPLAST).

För oss är bröstreduktion en vanlig operation för män, och vi vet att alla våra patienter är unika, så vi vet vikten av skräddarsydd och personlig behandling. För oss är nyckeln till framgång alltid naturlig och attraktiv för den omgivande miljön. Endast du som patient bör veta att operationen har utförts.

Hos oss kan du känna dig trygg och säker att samtliga i vår personal kommer att göra sitt yttersta från den första kontakten med kliniken och så länge du önskar så att du blir nöjd med våra insatser.

 Oavsett om det är en nödsituation eller en enkel fråga, vi är alltid öppna för alla patienter. Vi har mycket höga krav på oss själva som terapeut, liksom medicinsk utrustning av högsta kvalitet från ledande leverantörer. Därför kan vi på Operakliniken Plastikkirurgi stolt förse dig med Örebros största och modernaste plastikkirurgi. Vi har även våran filial i Stockholm med gedigen kunskapsbas och trygghet.

Varför bröstförstoring med eget fett

Om detta tillstånd inte orsakas av hormoner eller cancersjukdomar, är manliga och kvinnliga bröstförstoringar relativt vanliga och ofarliga. Därför tror vi att det är viktigt att konsultera din läkare för att bedöma orsaken till manlig bröstutveckling. En vanlig orsak kan vara överdriven produktion av testosteron i manliga hormoner och / eller överdriven östrogenproduktion i kvinnliga hormoner, vilket leder till obalans i systemet. Andra skäl som nämns är vissa läkemedel och läkemedel i form av anabola steroider.

Av alla plastikkirurgier som utförs av män, är manlig bröstutvecklingskirurgi den vanligaste. Fettsugning endast överskott av fett och / eller avlägsnande av överflödigt körtelvävnad och hud, kirurgin är låg. Resultaten var tillfredsställande omedelbart efter operationen.

Din konsultation

När du väl bestämmer dig för att genomgå en operation är det viktigt att ta hänsyn till de resultat som ska uppnås. Vi hoppas att innan du konsulterar har du sökt efter lite information om den operation du vill veta på Internet eller andra informationsforum, så att du uppdaterar så mycket som möjligt när du kommer till oss. Naturligtvis är du också välkommen att besöka oss för att få information om din operation.

Boka tid hos en av våra plastikkirurger med lång erfarenhet och kunskap inom detta område. 

För oss är det viktigt att du upplever att du tas på ett seriöst sätt och att du känner att den personliga kemin mellan dig och din plastikkirurg uppfattas som positiv.

Du är välkommen att ta med dig en vän eller familjemedlem på din konsultation.

Vi lägger stor vikt vid att din konsultation hos oss upplevs som informativ, konstruktiv och trevlig. Om du trots allt efter din konsultation hos oss och samtal med berörd personal fortfarande upplever att du är osäker att genomgå operationen rekommenderar vi att du inte fortlöper med processen och istället väntar med din operation.

På Operakliniken Plastikkirurgi är det viktigaste att du känner dig hörd, tas på allvar och får svar på alla idéer. Vi har alla olika önskningar och motiv för en operation.

Vid ditt första möte på kliniken lyssnar vi på alla dina önskemål och förväntningar som du ställer på oss och vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på dina frågor på ett adekvat och förståeligt sätt.

Du kommer att bli fullt informerad om operationens betydelse, förväntade resultat, potentiella komplikationer och operationskostnader. Innan din konsultation fyller du i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och operationer, läkemedel etc.

 

Du kommer också att få praktisk information om din operation och hur du bäst förbereder dig för den. Efter samrådet, efter att du har pratat med din plastikkirurg, kommer du tillsammans kontrollera tillståndet innan operationen. En mängd olika val av metoder görs därefter som ska leda till en skräddarsydd och optimalt resultat som du eftersträvar. Du och din plastikkirurg kommer genomgående att diskutera bland annat placering av snitt och eventuella risker med din operation och de förväntade resultaten.

Snittföring

Vi på Operakliniken Plastikkirurgi är mycket måna om snittföringen under operationen och ställer höga krav på oss själva så att dina ärr blir så omärkbara som möjligt efter läkningsprocessen.
Självfallet tar vi också hänsyn till dina önskemål och förutsättningar gällande var snitten ska placeras.

I de flesta fall är fettsugning fullt tillräckligt där små snitt på 2 – 3 mm läggs i de naturligt estetiska linjerna och sys med ett stygn. Om man också har för mycket körtelvävnad läggs ytterligare snitt i nedre delen av vårtgården mellan det hyperpigmenterade och normala huden. Det överflödiga körtelvävnaden avlägsnas via detta snitt och sårkanterna sys noggrant ihop igen med tunna trådar som försvinner av sig själv. Har man även överflöd med hud avlägsnas denna med hjälp av ett snitt i nedre delen av bröstet samt runt vårtgården.

Det är viktigt att vara införstådd med att ärren aldrig försvinner helt men att dessa bleknar av efter en god läkning. Det rekommenderas att använda kirurgiskt tejp för att lindra ärret i 3-6 månader och undvika exponering för solljus i det kirurgiska området för bästa resultat.

Vad ingår i priset

De pris du betalar för operationen inkluderar:

• Din operation.
• Narkos och bedövningsmedel.
• Kompressionskläder.
• Den vård du behöver för din operation såsom bemannad avdelning och personlig vård med mat och tilltugg.
• Alla nödvändiga kontroller efter din operation.
• Tillgång till din plastikkirurg 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

Prisförändringarna som inträffar under operationen beror på många faktorer, såsom operationens omfattning, operationens varaktighet och om du väljer att få annan kombinerad behandling. Under din konsultation får du prisförslag för din skräddarsydda behandling.

Bokat tid

Fyll i formuläret för att boka tid hos oss för konsultatoin. Dr Chris tar emot dig på kliniken för konsultation och rådgivning inför ingrepp som önskas.

7 + 1 =

Operakliniken
Öppet

Mån-Fre: 10-18
Sön: 10-14

Tel:

08-533 300 11

Besöksadress:

Vasagatan 48
Stockholm

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Gå med vårt Nyhetsbrev för att få del av erbjudanden!

Du finns med i Nyhetsbrevet!