Hårborttagning
Vaxning – Stockholm

I urminnes tid har vi avlägsnat kroppsbehåring runt om i världen med olika metoder, tekniker och av olika anledningar. Nu på senare tid har det återigen blivit populärt att avlägsna hår genom vaxning eller trådning. Det finns många olika vaxsorter och märken att väja på marknaden och vi på Operakliniken har varlt att arbeta med kallvax som man drar av med remsa vid all vår vaxning. Kallvaxet är det vax som är mest effektivt samtidigt som det är skonsamt för huden. Efter att ha testat olika vaxsorter har vi också valt ut det märke vi anser är bäst på markanden just nu. Vi vill att vaxet ska vara effektivt, lätt att arbeta med och så lite smärtsamt som möjligt för att vi ska kunna ge Dig som kund den bästa, snabbaste och skonsammaste behandlingen. Vi erbjuder även paketpriser när man vill vaxa flera områden samtidigt, saknar du något område eller om du vill vaxa större delar av kroppen tveka inte att kontakta oss så skräddarsyr vi en behandling som passar just Dig.

Bra att veta

Håret på kroppen har 3 olika växtfaser och olika växtcyklar vilket innebär att alla hårstrån inte växer ut samtidigt och faller heller inte av samtidigt. I regel växer håret på ansiktet med 4 veckors mellanrum och på kroppen med 6 till 8 veckors mellanrum men eftersom vi är olika individer är det också väldigt individuellt hur just Din hårcykel ter sig och kan innebära att ditt hår växer ut långsammare eller fortare än generellt.

Man behöver oftast gå på fler än en vaxningsbehandling regelbundet för att hårstrånas cykel ska komma i fas med varandra och så att resultatet håller längre. Efter varje regelbunden vaxning brukar resultatet hålla längre och längre för var gång och man brukar få en känsla av att håret blir glesare. Vaxar man sig regelbundet och en längre period försvagas hårstråna och hårsäckarna ”ger upp” till slut i de flesta fall, därmed blir håret tunnare och glesare. Gäller dock ej i ansiktet runt munnen så som överläpp och haka.

Vaxning gör ont, särskilt om det är första gången man vaxar sig men efter några regelbundna vaxningsbehandlingar brukar smärtan vara uthärdlig och vissa personer tycker inte alls att det gör lika ont som de första gångerna.
Har man tidigare rakat sig rekommenderar vi att man väntar i 2-3 veckor efter rakning när hårstråna är 5mm långa eller mer för bästa resultat. Man kan med fördel skrubba huden några gånger några dagar innan man vaxar sig så att smuts, döda hudceller och hårstrån som ”fastnat” under huden kommer fram till ytan så att vi får med så mycket hår vi bara kan vid vaxningen.

Är man förskyld eller går på medicin kan kroppen reagera negativ vid vaxning eftersom immunförsvaret är nedsatt. Det kan vara mer smärtsamt än vanligt och det kan ta lite längre tid för huden att återhämta sig efter vaxningen. Vi rekommenderar därför att inte vaxa sig under tiden man är förkyld eller har nedsatt immunförsvar av annan anledning.

Här kan du läsa omdömen om Operakliniken som har blivit varmt rekommenderat av våra kunder 5 år i följd via Reco. Operakliniken är specialiserade på Dermapen microneedling, lpg behandling och peelingbehandlingar.

 

Mer information angående
vaxning / trådning

Efter en behandling är det vanligt att huden blir lite röd och prickig och i vissa fall kan man se en förhöjning vid varje hårsäck. Det är helt ofarligt och brukar lägga sig de närmaste timmarna. Försök därför att inte planera något direkt efter din vaxning och låt huden vila till nästa dag.

Vid vaxning drar vi ut hårstråna från roten vilket leder till att hårsäckarna blir öppna de närmaste timmarna och det tar lite tid för hårsäcksöppningen att återsluta sig igen. För att inte få in bakterier i hårsäckarna är det viktigt att vara försiktig efter behandlingen.

Vi rekommenderar därför att vara försiktig de närmaste 24 timmarna genom att:

Undvik helst att duscha men om det behövs så duscha i ljummet vatten och undvik parfymerad tvål
Undvik hårda träningspass
Använd inte parfymerad hudkräm, endast lugnande aloe-vera gel går bra
Använd inte brun utan sol
Använd inte hårborttagningskräm eller raka dig inte
Undvik nylonstrumpor eller strumpbyxor på det vaxade området
Undvik solen på det nyvaxade området
Inga spa- massage behandlingar
Använd inte deodorant på det nyvaxade området

Intim vaxning

Vi erbjuder intimvaxning endast för kvinnor så att både terapeuten och kunden ska känna sig bekväma. Vi eftersträvar att du som kund ska känna dig trygg och avslappnad hos oss under hela din behandling, för visst är man nervös när det är fösta gången.

Det finns många olika namn på frisyrer man kan tänkas ha men vi har valt att kalla allt för brasiliansk vaxning för enkelhetens skull. Önskar man ta bort allt hår eller vill man behålla hår kan man prata ihop sig med terapeuten som utför behandlingen på plats. I vår brasilianska vaxning ingår även vaxning av mellan skinkorna.

Vid graviditet kan det vara svårt att komma åt överallt vid rakning och därför är det alldeles ypperligt att göra en brasiliansk vaxning. Det man kan tänka på är att kroppen kan vara lite känsligare när man är gravid och i vissa fall kan man vara lite mer smärtkänslig och att huden rodnar mer efter vaxningen.

Vi rekommenderar att man gör en behandling var 4-5 vecka för bästa resultat.

Boka behandling

Nytt fält

10 + 4 =

Vanliga frågor

Varför är vaxning bättre än rakning?

Vid rakning behöver man oftast raka sig flera gånger i veckan för att vara hårfri, vilket är tidskrävande och kan irritera huden mer. När man vaxar sig utsätter man huden för minimal irritation endast var 4-5 vecka vilket är mindre påfrestande för huden. Vid rakning växer stubben ut och i och med att man har ”kapat av” hårstrået på mitten upplevs håret tjockare och stubbigare. Vid vaxning tar man bort hårstrået enda från roten och när det växer ut känns det tunnare och smidigare och man får ingen stubb.

Varför är det bra att vaxa sig regelbundet?

Eftersom håret har olika växtfaser och växtcyklar är det bra att vaxa sig regelbundet så att håren kommer i fas med varandra, det innebär att resultatet håller längre.

Hur tar jag bort vaxrester från huden?

Har du mot förmodan fått vaxrester efter din behandling kan du enkelt avlägsna dem med olja eftersom vi använde oljelösligt vax på vår salong.

Prata med oss

Address

Operakliniken Stockholm

Vasagatan 48

Måndag-Fredag 9-18.00

Lördag 10-16.00

Telefon för bokning eller boka online

08-533 300 11

E-post

info@operakliniken.se

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Gå med vårt Nyhetsbrev för att få del av erbjudanden!

Du finns med i Nyhetsbrevet!