Frågor & Svar om Derampen Microneedling

När är en behandling med Dermapen microneedling lämplig?

Behandlingsindikationer med Dermapen microneedling:

 • Huduppstramning- och föryngring 
 • Fina linjer och rynkor 
 • Stora porer 
 • Oren hud, acne 
 • Milier, keratosis pilares 
 • Pigmenteringar 
 • Ärr – inclusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador
 • Hudbristningar Alopecia

Vad händer inför en behandling med Dermapen-Micro-neeedling?

Inför alla typer av hudbehandlingar träffar du våra certifierade hudterapeuter för en personlig konsultation och rådgivning. Ni går igenom dina problem och önskemål. Baserat på detta och på dina individuella förutsättningar föreslår hudterapeuten en lämplig behandlingsplan och en hälsodeklaration fylls i.

En del behandlingar kan utföras i direkt anslutning till konsultationen medan andra kräver att du kommer tillbaka senare. Vissa behandlingar räcker att man utför vid ett enskilt tillfälle medan andra behöver upprepas i en kur eller behandlingsserie för att ha bästa möjliga effekt. Detta informerar din hudterapeut  dig om samtidigt som du också får en prisuppgift för hur mycket dina behandlingar med dermapen kommer att kosta.

Fler svar längre ned

hudföryngring & rengöring

dErmapen

Dermapen-Boostra hud

Dermapen Microneedling-behandling ger dig en förvandling som få visste var möjligt. Referensbilder, före- och efter-behandling visar tydligt resultatet som sker med Microneedling- behandling.

Dermapen Kampanj

från 1495 kr / beh.

-Behandlingstid – 60 min

-Kampanjpris gäller första behandlingen

-Ordinarie pris 1 995 kr

Erbjudande gäller till 2021-01-31

Vad händer inför en microneedling Dermapen- behandling?

Du träffar en av våra legitimerade hudterapeuter för konsultation där ni tillsammans går igenom dina önskemål och problem som du har. Baserat på det rekommenderar behandlaren sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

 

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du information om detta av din behandlare.

 

Hur går en behandling till med Dermapen Microneedling?

En Dermapen-behandling går till så att 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1300 microkanaler i sekunden ned i huden. 100% sterila instrument används vid behandlingen. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden mellan 0,25 – 2,5 millimeter. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av nytt kollagen i huden.

Behandlingen sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas vid mer djupgående behandlingar.

Själva behandlingen tar från 5-10 minuter beroende på vilken yta som ska behandlas. Helt ansikte tar ca 35-60 minuter att behandla. Vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4 – 6 veckors mellanrum för att nå ett optimalt behandlingsresultat med microneedling. Många ser resultat redan efter första behandlingen med micro-neeedling. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar med dermapen.

 

Kombination med Dermapen och efterbehandling

För att ytterligare förstärka effekten av en Dermapen-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som t ex kemisk peeling, RF-Radiovågor, Cytocare Hyaluronic Acid 32mg cocktail Skinboost som ger fukt på djupet. 

 

Vad händer efter en Microneedling behandling?

Din hud kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter som vår certifierade hudterapeut rekommenderar efter dermapen micro-neeedling.

Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter 24-48 timmar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling man har gjort. Efter behandlingen med dermapen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier). 

Upp till 24 timmar: lätt rodnad, lätt svullnad 

1-2 dagar: Lite stickigt, lite torr och uppstramad 

2-3 dagar: Lite lätt fjällning 

3-4 dagar: Huden kan upplevas mycket torr 

4-5 dagar: Helt återställd och normal funktion i huden

Efter avslutad behandling med dermapen micro-neeedling är det av yttersta vikt att skydda huden. 48 timmar (två dygn) efter behandlingen skall du undvika följande:  

 • Direkt UV exponering (sol eller solarium). Använd alltid solskydd 
 • Hård fysisk träning 
 • Varma bad, jacuzzi eller bastu 
 • Swimmingpool, klorvatten eller bad i havet 
 • Andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers, Botox eller peelingar
 • Brun-utan-sol 
 • Tatuering 

Avvänd inte produkter med AHA, BHA, eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din Dermapenbehandling.

Kontraindikationer:  

I följande fall skall inte Dermapen –Micro-neeedling  behandling utföras:  

Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel 

Svårinställd diabetes mellitus 

Svår dermatit, psoriasis eller liknande 

Aktiv papulopustular rosacea eller acne vulgaris fas III-IV  

Pågående infektion/virus i huden t ex Herpes Simplex eller vårtor

 • Öppna sår 
 • Hudcancer 
 • Sklerodermi 
 • Gravida och ammande 

 

 Hur går en behandling till med Dermapen -Micro-neeedling?

Din behandlare inleder med att rengöra huden noggrant och avlägsna eventuell makeup. Efter detta görs en kemisk peelbehandling med en kombination av vår milk Peel. Peelingen avlägsnar döda hudceller och har en utjämnande effekt på huden.

Sedan följer en ytlig lättare microneedling-behandling med Dermapen över hela ansiktet i kombination med vårt fuktgivande serum. Behandlingen stimulerar kollagenproduktionen i huden och dämpar fina linjer, stramar upp huden och minskar porerna. Behandlingsdjup  0,25-0,5 mm  Golden Carpet Lyx. 

Behandlingen avslutas med applicering av vår lugnande och återställande Panthenol Ceutic Cream och solskydd K Ceutic SPF 50 UVA/UVB.

 

Vad händer efter en behandling med Dermapen -Micro-neeedling   

Efter behandlingen kan huden vara röd och lite svullen efter microneedle-behandlingen. Normalt lägger sig detta efter ett par timmar.

Du bör undvika att använda makeup under resten av dagen och kvällen och även aktiviteter som gör att du svettas ymnigt, t ex intensiv träning eller bastubad. På kvällen ska du undvika att tvätta huden. Applicera gärna mer Panthenol Ceutic om huden känns lite torr och irriterad.

Vi rekommenderar att du fortsätter använda Panthenol Ceutic Cream och K Ceutic SPF 50 UVA/UVB  hemma efter behandlingen för att maximera effekten och skydda huden.

Kontakta din behandlare omedelbart om din hud får en kraftig hudreaktion.

 

Efter- och kombinationsbehandling med Dermapen  micro-neeedling   

För bästa effekt efter din Gold carpet Lyx-behandling och för ett mer hållbart resultat är det viktigt att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Du får råd av våra hudterapeuter om vilka produkter som passar just dig och din behandling. 

Vad kostar en behandling med  Dermapen  micro-neeedling?

Det exakta priset avgörs vid en konsultation och behandlingens omfattning om den kombineras med andra behandlingar. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlande hudterapeut.

 

Har du frågor angående Microneedling hör av dig till oss

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Gå med vårt Nyhetsbrev för att få del av erbjudanden!

Du finns med i Nyhetsbrevet!