Koppning

Vad är koppning?

Koppning är en alternativmedicinsk metod där vakum används för att lyfta upp hud och bindväv. Denna metod har använts inom kinesisk medicin i cirka 4000 år. Idag används koppning över hela världen.

Genom att använda koppning skapas ett undertryck som befrämjar blod- och lymfcirkulationen. Dessutom minskar smärtor och spänningar i muskulaturen. Möjligt är också att slaggprodukter frisätts och kan utsöndras lättare. Man använder också metoden i västlig alternativ medicin för att reducera celluliter.

Hur går behandlingen till med koppning?

Man trycker enkelt ihop kopporna mot huden och ett undertryck bildas i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar.

Koppning används med fördel mot

  • Celluliter och bristningar
  • Smärta och värk
  • Svullna och stickande ben
  • Muskelspänningar
  • Öka blodcirkulationen

Koppning kan utföras en till två gånger per dag under de första veckorna och därefter en till två gånger i veckan. Koppning kan vara lokalt för vissa punkter eller utföras som massage. Kopporna skall ej sitta på samma punkt mer än 15-20 minuter. Kopporna rengöres väl efter varje behandling. Vid behandling med koppning ökar effekten om man håller en god och nyttig kosthållning samt god konditionsträning och det är viktigt att man utökar sitt vattenintag då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.

När ska jag undvika koppning?

Undvik koppning om du lider av hjärtproblem, högt blodtryck, är diabetiker, strokepatient, gravid eller äter blodförtunnande medel.

Priser för behandling:

1 beh koppning 995 kr

 

 

1 beh kopping ink RF-massage  60min, 1495 kr

Fyll i formulär så återkommer vi för bokning av tid

Personuppgiftspolicy

Operakliniken

info@operakliniken.se

Vasagatan 48 Stockholm

08-6500003

 

Öppet:

Mån-Fre 10-18

Lördag 10-15

Söndag: Stängt

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Gå med vårt Nyhetsbrev för att få del av erbjudanden!

Du finns med i Nyhetsbrevet!