PRP hårbehandling

Hårbehandling med PRP

Kosmetisk tatuering är en form av mikropigmentering med syftet att ge en permanent makeup. Metoden kan användas för att framhäva dina naturliga ansiktsdrag, men också för att skapa symmetri och korrigera ojämnheter. Denna revolutionerande teknik har underlättat för många som varje dag använder sig av makeup, samtidigt som du lätt kan göra om den till en makeup för festen.

”Kosmetisk tatuering – Operakliniken”

Kosmetisk tatuering Ögonbryn

Hårsimulering

Hårsimulering är en annan form av kosmetisk pigmentering. Vi tappar hår varje dag, mer eller mindre, liksom att en del har genetiska anlag för mer eller mindre hårväxt. Men upplever du att du är tunnhårig och det påverkar dig negativt? Då kan hårsimulering bidra till att förändra din situation. En vanlig form av hårbortfall är Androgen Alopeci (ärftligt håravfall bland män). Tillståndet påverkar hårsäckarna och gör att håret inte växer lika länge, hårstråna blir tunnare och så småningom blir det färre hårstrån. Men detta gäller i regel inte håret i nacken och på sidorna. Dessa områden är ofta genetiskt programmerade att producera hår livet ut. Hårsimulering kan även användas efter en hårtransplantation för att kamouflera ärren samt pigmentera in små extra hårstrån (upp till 3000) under enbart en behandling.
Vem riktar sig kosmetisk pigmentering till?
De som använder makeup bör överväga detta eftersom det sparar in tid och kostnader för smink. Metoden vänder sig även till de som inte använder smink, men som vill få en mer diskret vardaglig look där den naturliga skönheten framhävs och/eller korrigeras. Det kan exempelvis ingå i arbetet att alltid se fräsch ut, och med mikropigmentering kan du på ett bekvämt sätt bära en professionell makeup varje dag, oavsett tiden på dygnet. En diskret korrigering av ojämnheter och trötthetsmärken kan göras utan att du ser sminkad ut. Oavsett en synlig eller diskret makeup så kan behandling bidra till en mer avslappnad tillvaro, och i en del fall stärka självkänsla och självförtroende.

Behandling

Ögonbryn:

Eyeliner över ögonlock (tunn/tjock)
Eyeliner nedre ögonlock (tunn/tjock)
Accentlinje i vitt/highlighter/blå eller grön (som tillägg)
Ögonskugga

Pris: 999 kr / beh

 

Bokningsformulär

Välj tillval

Nytt fält

Frågor & Svar Micropigmentering / Kosmetisk tatuering

Vad ska du tänka på efter behandlingen?

Vid tatuering införes pigment i huden med hjälp av en eller flera mikronålar. Pigment uppfattas av kroppen som främmande partiklar och huden har olika sätt att reagera och hantera dessa partiklar. En större del av det pigment som förs in kommer att stötas bort redan under den första veckan, i samband med att den uppkomna sårskorpan trillar av. Ytterligare pigment stöts succesivt bort under det att överhudens celler vandrar mot hudytan.

Det djupare pigmentet som trängt längre ner i huden (läderhuden), kommer att möta immunförsvarets aktiva celler som plockar upp pigmentpartiklarna och transporterar dem till lymfkörtlarna för att rensas ut av kroppen. En del av pigmentet kommer dock ej att kunna transporteras bort, och det är den delen av pigmentet som blir den kvarvarande tatueringen. Processen är också individuell och det är svårt att förutsäga slutresultatet för enskilda individer.

I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat och därför ingår det alltid ett (1) gratis uppföljningsbesök i våra behandlingar. Ett mindre antal individer kan behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig att uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar. 

Vad är skillnaden mellan kosmetisk pigmentering och vanlig tatuering?

Kosmetisk pigmentering (mikropigmentering) och vanlig tatuering liknar varandra, men är samtidigt olika. En tatuering placeras på kroppen där huden ofta är gömd av kläder störa delar av året, medan kosmetisk pigmentering vanligtvis utförs i ansiktet (permanent makeup) där den delikata och ömtåliga huden ständigt utsätts för solstrålar och annan miljöpåverkan.

Vem utför behandlingen?

Hos oss utförs kosmetisk pigmentering av legitimeras sjuksköterska med kunskap om huden och kroppens anatomi. Färg, form och placering av pigmentering bestäms av kunden, i samråd med behandlaren. Behandlingen tar mellan 2-4 timmar, beroende vad som ska göras (ett eller flera områden).

Vilken utrustning används?

För kosmetisk pigmentering används mindre och lättare maskiner än för traditionell tatuering. Nålarna som används är speciellt anpassade för att snabbt och smärtfritt föra in färgpigment in i huden. Bladings är en teknik som vi använder för att skapa ögonbrynstrån, där vi använder en mikro-liten skärande nål för att på fri hand skapa hårfina ögonbrynstrån. Bladings kombineras ofta med skuggning där vi använder en liten smidig maskin som vi även använder för eyeliners och läppkonturer. Olika typer av bedövningsmedel kan användas för att klienten skall vara bekväm med behandlingen. Behandlingen kräver ofta ett återbesök efter 3 veckor, för att fylla på och korrigera mindre ojämnheter i färgen eller formen. Ett återbesök ingår i priset. Observera att vid tatuering förs färgen djupt in i huden vilket gör att den håller för evigt, medan permanent make-up (mikropigmentering) förs färgen in i ett grundare hudlager vilket gör att en permanent make-up håller i ungefär 1–5 år.

Att tänka på efter en Micropigmentering

En kosmetisk pigmentering (mikropigmentering) innebär att en EU- godkänt pigment tatueras in i huden. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider. Vi rekommenderar en korrigerande behandling efter första ingreppet för att bibehålla ett önskat resultat, vilket ingår i priset. Behandlingen utföres av utbildad legitimerad sjuksköterska under strikt hygienisk procedur. Kunden kommer att uppmanas att köpa Emla-kräm (om ingen läkemedelsöverkänslighet finns), som kan tas med och användas i väntrummet ca 20 minuter innan besöket (får hjälp av oss att sätta på det). Under behandlingen används också smärtlindring om så behövs. Dock kan behandlingen ibland ändå upplevas som en aning obehaglig.

Vissa ingrepp kan avvisas av behandlaren om de anses misspryda kunden. Ca 50–80% av färgen som patienten har i sin pigmentering kommer att försvinna efter läkningen (när sårskorpan trillat efter 3–10 dagar). Det innebär att direkt efter behandlingen kan färgen upplevas som överdrivet kraftfull. omedelbart efter ingreppet reduceras under läkningen. Sålunda kan man inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet, utan måste vara medveten om att man då kan vara lite svullen, ev. blåmärke, rödflammig och se ”sminkad” ut. Först efter läkningstiden slut kan man se det färdiga resultatet.

För att patienten skall få önskat resultat krävs dock noggrann eftervård enligt nedanstående råd:

1. Ingen tvätt, dusch eller beröring av det pigmenterade hudområdet under 24 timmar efter ingreppet.

2. Appliceras gärna en vitaminsalva som har en läkande effekt på huden och som mjuka upp skorporna för bästa läkning, alternativt kan man applicera Helosansalva som är en sårsalva (finns att köpa i apotek eller välsorterade livsmedelsbutiker.)

3. Får inte gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden, eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en för stor färgreduktion då kan uppstå.

4. Undvik stark sol (om det inte går så bör du använda solskyddsfaktor 50, och även solglasögon om du tatuerat bryn/ögon).

5. Vid pigmentering av eyeliner rekommenderar vi att du gör en fransfärgning innan då du ej får använda mascara på minst 7 dagar.

Kom ihåg att de sju första dagarnas eftervård kan avgöra hur pigmenteringen kommer att se ut de kommande åren!

Om Du är intresserad av kosmetisk pigmentering är du välkommen att kontakta oss på Operakliniken på Vasagatan i Stockholm.

Prata med oss

Address

Operakliniken Stockholm

Vasagatan 48

Måndag-Fredag 9-18.00

Lördag 10-16.00

Telefon för bokning eller boka online

08-533 300 11

E-post

info@operakliniken.se

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Gå med vårt Nyhetsbrev för att få del av erbjudanden!

Du finns med i Nyhetsbrevet!